Фундація Олени Зеленської розпочала надавати допомогу людям з деокупованих громад Харківщини

28 Листопада 2022

Поки російські війська продовжують обстріли критичної та цивільної інфраструктури, Фундація Олени Зеленської фокусується на вирішенні найбільш нагальних проблем мешканців з деокупованих територій. Зокрема, Фундація надає допомогу мешканцям нещодавно звільненої Харківської області та опікується тим, щоб взимку у них було необхідне – світла та тепла.

Фундація передала на Харківщину 4,500 спальних мішків, 100 буржуйок, 85 обігрівачів, 69 електроковдр та 40 акумуляторів. Крім того, Фундація відправила 100 генераторів за сприяння Турецької агенції зі співробітництва та координації (ТІКА).

Допомога буде доставлена жителям чотирьох районів Харківської області: Ізюмського, Куп'янського, Харківського та Чугуївського.

«Сьогодні на деокупованих територіях Харківщини, яким ми надіслали допомогу, проживає понад 340,000 людей. Всі намагаються якнайшвидше повернутися до звичного життя: відбудовують пошкоджені будинки, налагоджують побут та згадують, як це – коли можна звернутися по допомогу медиків чи сходити на пошту. Наша задача – підтримати їх та допомогти з тим, що зараз насправді необхідне. Щоб всі залишались в теплі та зі світлом, попри постійні обстріли ворога,» – наголосила Ніна Горбачова, директорка Фундації Олени Зеленської.

На початку листопада Фундація Олени Зеленської вже розпочала передачу гуманітарної допомоги жителям п’яти деокупованих громад на Херсонщині. Мешканці Великоолександрівської, Новоолександрівської, Кочубеївської, Нововоронцовської та Високопільської громад отримали 2,200 спальних мішків, 400 обігрівачів та 800 електроковдр.