Ноутбуки від ОАЕ для навчання школярів Сумщини, Донеччини та Дніпропетровщини

11 Квітня 2024

Уряд ОАЕ передав для навчання українських школярів майже 5 000 ноутбуків.


Всі цифрові пристрої будуть розподілені між учнями 5-11 класів із вразливих категорій Сумської, Дніпропетровської та Донецької областей в межах Коаліції девайсів.

Забезпечити школярів цих громад ґаджетами було вкрай важливо, адже  навчатися вони наразі мають змогу винятково онлайн.

«Найбільшу потребу у девайсах (понад 3 000) Фундація Олени Зеленської разом із МОН та Мінцифрою цього разу закриває на Сумщині. Конотопський, Шосткинський, Сумський, Охтирський – ті райони, які зараз щоденно потерпають від обстрілів, та де діти вимушені навчатися тільки онлайн. Дати можливість учням вчитися попри війну – головна мета нашої Коаліції девайсів. Дякую уряду Об’єднаних Арабських Еміратів за постійну підтримку української освіти», – розповідає Ніна Горбачова, директорка Фундації.

На сьогодні майже 300 тисяч українських школярів не мають доступу до освіти через відсутність ноутбука чи планшета.

«Нова партія пристроїв для українських школярів — відчутна ефективність Коаліції девайсів, яка продовжує свою роботу. Спільними зусиллями держави, міжнародних партнерів та благодійних фондів ми крок за кроком наближаємось до забезпечення всіх учнів і вчителів необхідними цифровими засобами для безперервного освітнього процесу», — зазначив міністр освіти і науки Оксен Лісовий.

Розвиток та підтримка української освіти – незмінний пріоритет Фундації Олени Зеленської. На час створення Коаліції девайсів Фундації вже вдалося залучити від партнерів майже 50 тисяч ґаджетів для навчання.

Довідково: завдання Коаліції девайсів – закрити критичну потребу в девайсах для дітей та вчителів із 10 областей, у яких нині переважає дистанційне навчання. Потреба у ґаджетах на цей рік становить майже 100 тисяч пристроїв для дітей та 30 тисяч для вчителів.

Уряд ОАЕ активно підтримує не лише освітні проєкти Фундації Олени Зеленської. Так, у 2023 році, ОАЕ стали донорами проєкту «Адреса дитинства”. Партнери профінансували будівництво 10 будинків для постраждалих від війни великих прийомних родин. Також уряд країни підтримують проєкти Фундації у напрямі «охорони здоровʼя». Наразі ми спільно забезпечили українських медиків 50 каретами швидкої допомоги.