Олена Зеленська зустрілась з найбільшими благодійними фондами Великобританії

05 Грудня 2022
Перша Леді України Олена Зеленська та представники Фундації зустрілись з International Rescue Committee та найбільшими благодійними фондами Великобританії: Buttle UK, Save the Children та World Vision UK. 

Представники Фундації поділились з благодійними фондами тими проблемами, з якими щодня стикаються мільйони українців. Зокрема, представники фондів обговорили і те, як попередити проблему “втраченого покоління”.

Тепер Фундація переходить до погодження конкретних проєктів з британськими благодійними фондами, зокрема, направлених на безпеку, добробут та освіту дітей в Україні. Так, наприклад, представники Фундації вже домовилися, що працюватимуть з кризовими групами британських організацій на місцях, щоб ще оперативніше закривати запити найбільш постраждалих від війни категорій населення.

“Мільйони українців змушені були полишити свої домівки. Майже 2,000 освітніх закладів пошкоджено. Близько 500 лікарень не працюють. Десятки тисяч приватних помешкань або зруйновані, або непридатні до проживання. Особливо актуальним завданням є підтримка нашого цивільного населення. Зросли потреби у наданні якісного медичного обслуговування. Особливої уваги потребує освітня сфера,” – розповідає Олена Зеленська. – “Ті масштаби руйнувань та кількість вимушених переселенців ставлять перед нашою державою серйозні гуманітарні виклики”.

Британські фонди мають великий досвід у подоланні важких криз по всьому світі. Багато десятиліть (а Save the Children – більше ста років) вони рятують сотні тисяч людей, вирішують гуманітарні проблеми, допомагають школам та лікарням, підтримують молоді сім’ї, надають гранти волонтерам.

Міжнародний комітет порятунку (IRC) — це всесвітня неурядова організація з надання гуманітарної допомоги та розвитку. Заснована в 1933 році. IRC надає невідкладну допомогу та довгострокову допомогу біженцям і особам, переміщеним через війну, переслідування, або стихійне лихо. Зараз IRC працює приблизно в 40 країнах і 28 містах США. Робота комітету зосереджена на здоров’ї, освіті, економічному добробуті та безпеці.

Buttle UK – це благодійна організація, яка допомагає дітям і молодим людям у Великобританії, які пережили кризу, живуть у фінансових труднощах і мають справу з численними складними соціальними проблемами. Була заснована у 1937 році. За цей час вона допомогла багатьом тисячам людей по всьому Сполученому Королівству. У 2015–2016 роках вона надала 10,068 грантів на загальну суму трохи більше 3,9 мільйонів фунтів стерлінгів.

Save the Children – це міжнародна неурядова організація, що надає допомогу і підтримує дітей у країнах, що розвиваються. Складається з 30 національних організацій-членів, які працюють у 120 країнах. Має близько 24,000 співробітників по всьому світу. Організація була заснована у 1919 році у Великій Британії у відповідь на трагедію Першої світової війни з метою поліпшення життя дітей.

World Vision UK – це міжнародна благодійна християнська організація, яка зосереджена на допомозі дітям. Заснована в 1950 році. Наразі це одна з найбільших організацій з надання допомоги та розвитку у світі. Сьогодні World Vision працюють у партнерстві майже у 100 країнах по всьому світу, допомагаючи більш ніж 100 мільйонам людей у боротьбі зі злиднями, голодом та несправедливістю.