Півмільйона доларів на гуманітарну допомогу українцям: Фундація Олени Зеленської отримає благодійний внесок від канадської Фундації Темертеїв

Фундація Олени Зеленської одержить благодійний внесок у розмірі $ 500,000 від Фундації Темертеїв. Про це перша леді України Олена Зеленська домовилася під час спілкування з родиною канадського філантропа українського походження Джеймса Темертея. Розмова відбулася за сприяння Посольства України в Канаді.

Залучені кошти заплановано спрямувати на гуманітарну допомогу жителям деокупованих територій Харківської області.

«Сьогодні, коли дедалі більше людей залишаються в будинках без вікон, без опалення, без світла та коли Росія день за днем руйнує нашу енергетичну систему, ми спрямовуємо кошти туди, де вони найнеобхідніші. Зараз це підготовка українців до зими. Я вдячна родині Темертеїв за підтримку Фундації. Сподіваюся, це лише початок нашої плідної співпраці», – розповіла Олена Зеленська.

Для Фундації Темертеїв це вже не перша інвестиція в підтримку України. Так, канадська організація надає благодійну допомогу у сферах охорони здоров'я, освіти та культури. Серед проектів, реалізованих за прямої підтримки Фундації Темертеїв: виставка коштовностей «Золото скіфів» зі стародавньої України» та зразків Трипільської культури в Королівському музеї Онтаріо (Торонто), а також друк українських книг, зокрема яскравого подарункового видання «Кобзаря» Тараса Шевченка. Крім того, у 2020 році Фундація Темертеїв зробила найбільшу благодійну пожертву в історії Канади, передавши близько 250 мільйонів канадських долларів на розвиток медичного факультету університету Торонто, умови якої також передбачають реалізацію програм стажування для українських студентів. У 2022 Фундація оголосила про виділення університету Торонто 3,2 мільйони канадських долларів на стипендії для 200 студентів з України, чиє навчання в рідній країні перервала російська війна.