10 мільйонів гривень: Князівство Ліхтенштейн зробить внесок у Фундацію Олени Зеленської для допомоги українцям

22 Грудня 2022
Перша леді України Олена Зеленська зустрілась з міністеркою закордонних справ, освіти та спорту Князівства Ліхтенштейн Домінік Хаслер. В рамках Міжнародного гуманітарного співробітництва та розвитку Князівство зробить внесок у розмірі 10 мільйонів гривень у Фундацію Олени Зеленської для проєктів допомоги людям в Україні.

Це відбулося під час візиту до України делегації жінок-лідерок країн ЄС, відповідальних за європейський напрям роботи своїх держав.

Перша леді та команда Фундації Олени Зеленської активно проводять переговори із закордонними фондами та діячами, вибудовуючи особистий контакт із кожним партнером з-за кордону, який хоче допомогти – зокрема, у гуманітарному напрямку та напрямку допомоги дітям в Україні.

Основним фокусом розмови першої леді з делегацією стала поточна ситуація в Україні: війна та її наслідки для населення.

Перша леді подякувала за значну допомогу Україні з боку європейських країн — зокрема у підтримці тих, хто проживатиме цю зиму під обстрілами, з відключеннями світла та перебоями зі зв’язком.

“Вдячні за ваш внесок в те, аби в ці холоди українці мали доступ до тепла та електрики, а також можливість залишатися на зв’язку з рідними,”  — зазначила Олена Зеленська.

У грудні перша леді України та представники Фундації також зустрілись з International Rescue Committee та найбільшими благодійними фондами Великобританії: Buttle UK, Save the Children та World Vision UK. Наразі Фундація переходить до погодження конкретних проєктів з фондами, зокрема, направлених на безпеку, добробут та освіту дітей в Україні. Так, наприклад, представники Фундації вже домовилися, що працюватимуть з кризовими групами британських організацій на місцях, щоб ще оперативніше закривати запити найбільш постраждалих від війни категорій населення.

Фундація Олени Зеленської створена для залучення міжнародних партнерів до допомоги українцям, які цього потребують. Робота має три основні напрямки: гуманітарна допомога, освіта та охорона здоров’я. Мета Фундації — аби кожен українець почував себе потрібним та захищеним, а також міг будувати своє майбутнє в Україні.