1200 дітей із будинків сімейного типу разом з батьками-вихователями відпочинуть у Карпатах

22 Травня 2023
Цього року за ініціативи та за підтримки Фундації Олени Зеленської у дітей з будинків сімейного типу (ДБСТ) з'явилася можливість відпочити разом з батьками-вихователями у Карпатах. На залучені від партнерів кошти Фундація організувала літній відпочинок для 1200 дітей з ДБСТ.

Для батьків і дітей до 7 років буде облаштоване окреме житло та розроблена спеціальна програма. Діти з 7 до 17 років відпочиватимуть та оздоровлюватимуться у змінах табору Артек-Буковель у вікових групах. Загалом заплановано шість змін. За принципом: одна зміна – одна область, по дванадцять днів кожна.

"Поспілкувавшись із батьками-вихователями, ми зрозуміли, що лише побутового забезпечення, яке ми постійно надаємо дітям з будинків сімейного типу, недостатньо. Відпочинку та відновлення сил після пережитих жахів війни потребують всі: і діти, і батьки. Ми у Фундації вирішили, що найкращим місцем для цього стануть українські Карпати. Сподіваємось, перебування у таборі «Артек-Буковель» кожному додасть сил і поверне усіх у щасливе дитинство", – розповіла директорка Фундації Олени Зеленської, Ніна Горбачова.

Цього літа Буковель відвідають сім'ї з шести областей України: Чернігівської, Сумської, Харківської, Дніпропетровської, Запорізької та Херсонської. Перші до Карпат їдуть 240 дітей з батьками з 39 дитячих будинків сімейного типу Харківщини. Перша зміна стартує 2 червня.