До проєкту Фундації Олени Зеленської «Адреса дитинства» долучився Уряд Румунії

22 Листопада 2023

Уряд Румунії вирішив спрямувати на підтримку проєкту «Адреса дитинства» 100 тис. євро через Румунську агенцію з міжнародного співробітництва та розвитку (RoAid). За рахунок пожертви Фундація Олени Зеленської придбає генератори потужністю 17,6 кВт у кожен будинок, що наразі будує для великих прийомних родин.

Фундація Олени Зеленської відтепер має ще одного партнера проєкту «Адреса дитинства». Договір про співпрацю підписали директорка Фундації Ніна Горбачова та Александру Віктор Мікула, посол Румунії в Україні від імені Румунської агенції з міжнародного співробітництва та розвитку.

Пожертва допоможе зробити будинки для великих прийомних родин енергонезалежними.

У межах договору, благодійники з Румунії, спрямують на підтримку проєкту «Адреса дитинства» 100 тис. євро. Коштом донорів Фундація Олени Зеленської придбає дизельні генератори потужністю 17,6 кВт у кожен будинок, що наразі будує для великих прийомних родин.

Потужні генератори зможуть забезпечити тривалий безперебійний доступ до електроенергії.

«Дякуємо партнерам із Уряду Румунії та Румунської агенції RoAid за можливість зробити житло великих прийомних родин енергонезалежним. Тепер сім’ї, в яких виховують до десяти прийомних родин, не боятимуться залишитися без світла під час можливих кризових блекаутів», – підсумувала Ніна Горбачова, директорка Фундації Олени Зеленської.

Фундація Олени Зеленської прагне, аби кожна велика прийомна родина, що залишилась без житла внаслідок війни, мала новий теплим дім. Дякуємо Уряду Румунії та RoAid за підтримку та реальні кроки у реалізації нашого проєкту «Адреса дитинства».

Довідково:

Внаслідок війни щонайменше 80 домівок великих прийомних родин зруйновані або знищені.  Проєкт Фундації «Адреса дитинства» створений забезпечити постраждалі сім’ї новим житлом винятково коштом міжнародних донорів. На сьогодні проєкт підтримали уряди Об’єднаних Арабських Еміратів та Естонії (Центр міжнародної співпраці розвитку Естонії, ESTDEV), а також австралійський фонд Minderoо Foundation. Перші 14 домівок вже будуються. Окрім  нового житла кожна велика прийомна родина отримує в користування все найнеобхідніше: речі першої потреби, меблі, побутову техніку, системи підігріву води та опалення, в тому числі генератори.