Фундація Олени Зеленської долучилася до проєкту реабілітації дітей, що стали свідками жахливих воєнних злочинів російської армії

04 Травня 2023

У Карпатах стартувала перша зміна 2023 року реабілітаційного дитячого табору Gen.Camp. Це ініціатива громадської організації Gen.Ukrainian, що реалізується за підтримки Фундації. 
 

17 квітня розпочалась нова зміна табору Gen.Camp для психологічної реабілітації дітей, які постраждали від війни. Безкоштовний табір, що торік базувався в Іспанії, цього року переїхав до рідних Карпат. Тут, серед гір, реабілітуватимуть дітей, які стали свідками жорстоких убивств, втратили одного або двох батьків, чи пережили жахіття окупації. Перед педагогами постало надважливе завдання – врятувати психіку дитини та навчити жити її в новій реальності. Для цього роботу з дітьми будуть проводити згідно з удосконаленими підходами, додатковими протоколами та авторською програмою. 


«Психіку всіх цих дітей скалічила війна. Вони приїхали до табору з найгарячіших точок України і пережили те, що багатьом дорослим не під силу. Я захоплююсь професіоналізмом команди табору Gen.Camp. Все, що вони роблять – відгукується у наших серцях. Ми маємо спільні цінності: повернути нашим дітям щасливе дитинство й майбутнє», –  сказала Директорка Фундації Олени Зеленської, Ніна Горбачова.


Фундація Олени Зеленської підтримала ініціативу Gen.Ukrainian та  профінансувала роботу трьох змін табору на $100 тис.  Цьогоріч Gen.Camp розширив демографію вихованців. Реабілітацію у таборі проходитимуть також підлітки 12-15 років. Для них додатково передбачили освітню програму профорієнтації. Тривалість однієї зміни – 21 день. 


Фундація і надалі продовжуватиме надавати допомогу дітям, яких знедолила війна. Повернути усмішку на дитячих обличчях та дати надію на щасливе майбутнє – наше найголовніше завдання під час реабілітації.