Фундація Олени Зеленської організувала відпочинок у Карпатах для великих прийомних родин з Херсонщини

20 Червня 2023
Друга зміна відпочинку для дітей та батьків-вихователів у таборі «Артек-Буковель», організована Фундацією Олени Зеленської, стартувала. Загалом 230 дітей з 38 великих прийомних родин (ДБСТ) отримали можливість відновити сили у оздоровчому таборі. На 12 днів до Карпат вирушили великі прийомні родини з Херсона, Миколаєва та Черкас.

«Спочатку ми планували організувати відпочинок для дітей та їхніх батьків-вихователів за принципом «одна область — одна зміна», але підрив агресором дамби на Каховській ГЕС  змінив наші плани.  Ми вирішили, що більш за все психологічного та фізичного відновлення зараз потребують великі родини з Херсону та Миколаєва», — розповіла директорка Фундації Ніна Горбачова.

Також у другу зміну в Карпатах відпочивають ДБСТ, що вимушено переїхали всередині країни, так звані ВПО з Черкаської, Одеської, Луганської та Донецької областей.

Фундація подбала про відпочинок і дозвілля дітей та дорослих. У таборі на дітей у віці від 7 до 17 років чекають походи у гори, посиденьки біля ватри, танці та різноманітні спортивні квести. Для молодших вихованців та батьків розроблена окрема екскурсійна програма.

До кінця серпня, за сприяння Фундації Олени Зеленської та міжнародних донорів, у Карпатах відпочинуть 1200 дітей та їхніх батьків-вихователів із 150 великих прийомних родин.