Фундація Олени Зеленської підписала меморандум про співпрацю із Open Society Foundations: 1 млн дол США буде спрямований на підтримку дітей в Україні

09 Грудня 2023
Мережа Фондів Відкритого Суспільства (Open Society Foundations) вирішила долучитися до проєктів Фундації Олени Зеленської для підтримки дітей, які виховуються у великих прийомних родинах у прифронтових, деокупованих та постраждалих регіонах України. 1 млн дол США буде спрямований на забезпечення умов для розвитку українських дітей, їхнього відпочинку подалі від бойових дій, створення можливостей для соціалізації та поліпшення ментального стану.

Цьому була присвячена зустріч першої леді України Олена Зеленська та директорки її Фундації Ніни Горбачової із головою мережі організацій «Open Society Foundations» Олександром Соросом, виконавчим директором Міжнародного Фонду «Відродження» Олександром Сушком та їхньою командою.

За підсумками зустрічі був підписаний меморандум між Фундацією Олени Зеленської та Міжнародним Фондом «Відродження» про співпрацю.

«У центрі кожного проєкту моєї Фундації — людина, а насамперед — діти. Ми із командою намагаємося зробити все, щоб діти в Україні навчалися, розвивали свої таланти, соціалізувалися та мали дитинство попри війну. Вдячна Open Society Foundations за намір співпраці та партнерства», — зазначила під час зустрічі Олена Зеленська, перша леді України та засновниця Фундації.

Серед основних проєктів Фундації — забезпечення дітей гаджетами для онлайн-освіти, облаштування укриттів у школах та дитячих садках із простором ментального здоров’я,  підтримка великих прийомних родин, у першу чергу — із прифронтових та деокупованих регіонів, організація для них відпочинку подалі від бойових дій для поліпшення ментального стану та інші.

«За понад рік роботи Фундація об'єднала навколо допомоги Україні філантропів та меценатів із 25 країн світу. Вдячна, що тепер маємо нового партнера — Open Society Foundations. Завдяки вашому внеску ми зможемо масштабувати наші проєкти, насамперед ті, які спрямовані на розвиток, соціалізацію, відпочинок та поліпшення ментального стану дітей, які виховуються у великих прийомних родинах», — наголосила Ніна Горбачова, директорка Фундації Олени Зеленської.