Фундація Олени Зеленської підтримала проєкт для дітей “Залізний Миколай”

25 Грудня 2022
В Києві запустили проєкт для дітей “Залізний Миколай”. У рамках нього маленькі учасники можуть відвідати казкову виставу “Остап у Залізній країні Дива”, резиденцію Миколая, отримати подарунки від партнерів проєкту і найголовніше – провести безтурботно час напередодні зимових свят. Проєкт “Залізний Миколай” організований Фондом Олександра Пікалова та проходить за підтримки Фундації Олени Зеленської. Він триватиме з 19 грудня по 20 січня. Всі заходи проходитимуть на території Київської дитячої залізниці.

Проєкт проводиться для дітей з дитячих будинків сімейного типу (ДБСТ), дітей-переселенців, дітей з малозабезпечених родин, дітей військовослужбовців, нацгвардійців, працівників ДСНС та “Укрзалізниці”, а також юних залізничників та дітей з інвалідністю.

За словами першої леді України, засновниці Фундації Олени Зеленської, українські діти повинні мати свято, незважаючи ні на що.

“Діти – це наше майбутнє. І ніхто не повинен забирати у них свята та відчуття дива. Ми маємо продовжувати організовувати для них такі святкові заходи, щоб вони відчували нашу підтримку,” – розповіла Олена Зеленська.

Одним із пріоритетних напрямків Фундації є допомога дітям, зокрема з ДБСТ. Саме вони стали гостями казки, що проходила 25 грудня, в рамках проєкту «Залізний Миколай».

Наразі гуманітарну допомогу від Фундації Олени Зеленської вже отримали 21 ДБСТ у Київській та Одеській областях. Це: обігрівачі, ноутбуки, побутову техніку, засоби гігієни, теплі ковдри та спальні мішки.

Фундація Олени Зеленської у партнерстві з міжнародними фондами та діячами продовжує допомагати ДБСТ всім необхідним обладнанням та товарами, повністю покриваючи їхні потреби.

Партнерами проєкту “Залізний Миколай”, що передали подарунки для дітей, є мережа ТЦ “Епіцентр” та Українська федерація банків продовольства.