Фундація Олени Зеленської пройшла аудит CAF America як прозора на надійна організація

01 Листопада 2023

Міжнародна грантова платформа CAF America сертифікувала Фундацію Олени Зеленської як прозору та надійну організацію, з якою можуть співпрацювати донори та благодійники зі США.

Відтак, Фундація визнана частиною глобальної екосистеми надійних благодійних організацій.

Процес сертифікації складався із перевірки всієї роботи Фундації – структури управління, реєстраційного статусу, фінансової звітності тощо.

«Фундація Олени Зеленської тепер у списку прозорих благодійних організацій та у інформаційні базі CAF America. Отримати статус сертифікованої організації у США, де зосереджена найбільша кількість благодійників, для нас велика честь. Фундація вже співпрацює із партнерами зі США. Але це ще один крок для посилення підтримку українців американськими благодійниками», – зазначила директорка Фундації Олени Зеленської, Ніна Горбачова.

Партнери та донори зі США вже допомагають Фундації забезпечувати ґаджети для навчання для українських школярів, підтримувати великі прийомні родини, які навіть під час війни продовжують брати до себе в сім’ї дітей з інституцій, відбудовувати знищену агресором інфраструктуру.

Проте Фундація має низку проєктів, до яких продовжує залучати благодійників: облаштування надійних укриттів у школах та дитячих садочках, відбудова Ізюмської центральної лікарні, забезпечення девайсами для навчання вчителів та дітей із прифронтових регіонів тощо.

Довідково:

CAF Америка – це глобальна грантова організація, яка допомагає  корпораціям, фондам та приватним особам зі США підтримувати благодійні ініціативи у світі. Через CAF Америка на підтримку благодійних ініціатив у 135 країнах світу було спрямовано близько 4 мільярдів доларів США.