Фундація Олени Зеленської разом із KSE Foundation розпочали облаштовувати укриття в школах та дитсадках

21 Вересня 2023

П’ять тисяч школярів та вихованців дитячих садків із Полтавської, Чернігівської, Кіровоградської та Дніпропетровської областей незабаром матимуть комфортні укриття на випадок повітряної тривоги. Перші укриття в навчальних закладах Фундація Олени Зеленської облаштовує спільно з благодійним фондом Київської школи економіки – KSE Foundation. Ключове завдання проєкту – повернути якомога більше дітей до офлайн-навчання і виховання.

«Сьогодні понад 3 000 українських шкіл не мають укриттів або непридатні для тривалого перебування учнів. Отже, діти не можуть відвідувати навчання офлайн. Фундація Олени Зеленської спрямувала 500 тисяч доларів США на ремонт щонайменше семи укриттів. Дуже важливо зробити так, щоб навчальні заклади в Україні відповідали вимогам безпеки, а перебування в них було затишним і зручним. Тому ми продовжуємо залучати до проєкту благодійників, які готові інвестувати в безпеку українських дітей», – сказала директорка Фундації Олени Зеленської Ніна Горбачова.

«В укриттях, які ми ремонтуємо, дітям має бути фізично та психологічно комфортно.  Перебування школярів в укритті не має бути схожим на фільм жахів. Там має бути вентиляція, яскраве освітлення, світлі стіни, м’які лавки та інтернет-зв’язок. Ми не ставимо за мету перетворити укриття на повноцінні навчальні класи, а прагнемо відремонтувати та спрямувати кошти для облаштування більшої кількості укриттів», – акцентує Світлана Денисенко, директорка KSE Foundation.

У спільно обраних KSE Foundation із Фундацією об’єктах  буде виконано монтаж вентиляції, заміну електропроводки, влаштування основного та аварійного освітлення, стяжку підлоги, влаштування каналізації тощо.

Ремонт перших семи укриттів Фундація Олени Зеленської та KSE Foundation розпочнуть в навчальних закладах Кременчука, Кропивницького, Кривого Рогу, Ніжина та ін. міст, де з цього навчального року заняття можуть відновити офлайн за наявності укриттів, що відповідають вимогам ДСНС.

Подати заявку на облаштування укриття може кожна школа або дитячий садок, які його потребують. Для цього необхідно заповнити форму за посиланням: https://foundation.kse.ua/safe-education.