Фундація Олени Зеленської разом з Фондом родини Темертей забезпечили найнеобхіднішим 13 гуртожитків, в яких тимчасово проживають багатодітні родини з деокупованих територій

21 Квітня 2023
Багатодітні родини, що були вимушені евакуюватися з небезпечних територій і зараз живуть в гуртожитках Харкова, отримали побутову техніку від Фундації Олени Зеленської. Фундація закупила приладдя за кошти благодійного внеску в розмірі $500 тис. від  Temerty Foundation.

На початку повномасштабного вторгнення сотні українських сімей вимушено залишили домівки через жахи війни. Попри деокупацію Харківщини восени 2022 року, багатьом українцям нікуди повертатися. Їхні будинки зруйновані. Завдяки канадським благодійникам, українські багатодітні сім'ї, які нині мешкають у 13 гуртожитках на Харківщині, матимуть найнеобхідніше: від обігрівачів, прасок, чайників і мікрохвильових печей до бойлерів, холодильників та пральних машин.
 
Також на кошти канадських меценатів, за підтримки Фундації Олени Зеленської, були закуплені 154 дизельні генератори. 75 з них вже доставлені на Харківщину. Навчальні заклади, лікарні, критична інфраструктура тепер забезпечені автономними джерелами живлення. Наприклад, громада села Вільхуватка Куп'янського району отримала потужний генератор на 80 кВт, який забезпечує роботу станції підйому води.

«Російське вторгнення в мирну Україну не залишає байдужими людей зі всього світу. Ми пишаємося співпрацею із кожним, хто підтримує нашу місію – робити життя людей в Україні кращим. Джеймс Темертей давній друг України і його участь у відновленні країни є безцінною», – наголосила Ніна Горбачова, директорка Фундації Олени Зеленської.

Джеймс Темертей – канадець українського походження. Він тривалий час допомагає Україні та дбає про освіту: надає українським студентам стипендії і розповсюджує знання про Україну в світі. Саме завдяки його Temerty Foundation у Королівському музеї Онтаріо були показані українські коштовності «Золото скіфів із стародавньої України». Також родина Темертеїв опікується українською літературою. Фондом були надруковані подарункове видання «Кобзаря» Тараса Шевченка та «Атлас мінеральних ресурсів України» англійською мовою.