Фундація Олени Зеленської та Banco Santander (Іспанія) забезпечили планшетами дітей 8 громад Одеської області

13 Грудня 2023
Фундація Олени Зеленської розпочала співпрацю із Banco Santander (Іспанія). У межах співпраці було придбано 714 планшетів для українських школярів, аби забезпечити онлайн-доступ до освітнього процесу навіть під час війни.

З початку повномасштабної війни Banco Santander бере участь в ініціативах, спрямованих на підтримку українців, які виїхали за кордон, залучаючи волонтерів-співробітників та інші організації.

Фундація вирішила спрямувати 606 гаджетів, щоб повністю закрити потребу у девайсах для онлайн-навчання для дітей 1-4 класів у 8 громадах Одеської області. Решта гаджетів буде спрямована дітям-сиротам та позбавленим батьківського піклування, які виховуються у великих прийомних родинах.

«Планшети, якими завдяки донації від Banco Santander вдалося забезпечити дітей, дозволять школярам та школяркам не переривати навчання через обстріли», — говорить Ніна Горбачова, директорка Фундації Олени Зеленської.

Фундація розпочала перемовини про співпрацю з Banco Santander у червні 2023 року за сприяння Посольства України в Іспанії.

Нагадаємо, один із основних напрямів діяльності Фундації Олени Зеленської — це забезпечення доступу до освіти. Тому Фундація продовжує шукати партнерів. Упродовж року команда передала майже 39 000 ноутбуків вчителям і понад 9 000 ґаджетів українським школярам.

Додаткова інформація про зусилля Banco Santander для підтримки України:

Компанія відкрила центр "El Solaruco" в Боаділья-дель-Монте, Мадрид, щоб прийняти близько 200 українців, які були вимушені виїхати за кордон. Крім того, облаштовано дитячий садок, а також необхідні можливості, щоб діти могли дистанційно продовжувати навчання в Україні.

Серед дітей, які знайшли прихисток, було 30 дітей, хворих на рак та інші хвороби. Вони змогли продовжити лікування в Мадриді.

Близько 300 співробітників Групи зголосилися проводити уроки іспанської мови, заняття з йоги, фортепіанні концерти, екскурсії до Мадридського зоопарку, вистави для маленьких дітей та інші заходи.

Фундація CEOE створила цифрову платформу для навчання вимушених переселенців та допомоги їм у пошуку роботи за підтримки Universia.

Фундація Banco Santander виділила 250 000 євро 11 малим та середнім неурядовим організаціям на підтримку ініціатив, спрямованих на допомогу дітям, підліткам та іншим вразливим категоріям населення.

Santander скасував комісію за перекази з європейських країн в Україну з рахунків і карток українських клієнтів у Польщі.

Крім того, компанія спрямувала на підтримку 1 мільйон євро Червоному Хресту та Управлінню Верховного комісара ООН у справах біженців.