Фундація Олени Зеленської відбудує дитячий творчо-спортивний хаб у Бородянці

20 Жовтня 2023

Фундація Олени Зеленської розпочинає проєкт із відбудови нового дитячого творчо-спортивного хабу в смт Бородянка, що на Київщині. Будівлю знищили рашисти під час окупації селища навесні 2022 року. На відновлення об’єкта планується спрямувати 1 млн дол. США.

Команда Фундації на чолі з засновницею Оленою Зеленською разом із директоркою українських ініціатив Фундації Темертеїв Христиною Воллер та головою Київської ОВА Русланом Кравченко оглянули місце, де раніше був дитячий Центр та обговорили перші кроки реалізації спільного проєкту.

У зруйнованому Центрі розміщувались Бородянський центр дитячої та юнацької творчості, дитячо-юнацька спортивна школа та дитяча школа мистецтв.

Кошти на будівництво нового творчо-спортивного хабу в Бородянці передає родина Темертеїв, яка з початку повномасштабної війни співпрацює з Фундацією першої леді України.

«Канадська родина Темертеїв належить до найбільших українських меценатів сучасності, бо походить з України та не забуває про своє коріння. Фундація Темертеїв торік однією з перших долучилася до співпраці з новоствореною Фундацією Олени Зеленської.Спільна робота дала нам змогу весь цей рік підтримувати й забезпечувати необхідним багатодітні прийомні родини, які втратили домівки, жителів деокупованих територій. Тепер у нас з’являються нові спільні проєкти, отже, зможемо допомогти ще більшій кількості українців», – сказала перша леді Олена Зеленська.

«До початку повномасштабної війни Бородянка була центром спортивного та позашкільного навчання не тільки місцевих дітей, а й дітей із сусідніх громад. Зараз будинок дитячої творчості вщент зруйновний армією рашистів. Разом із Фундацією Темертеїв ми інвестуємо в майбутнє наших дітей», – сказала директорка Фундації Олени Зеленської Ніна Горбачова.

«Захоплюсь наполегливістю українців, прагненням відновити зруйновані міста і жити далі. Освіта, культура та спорт допомагають розвивати творчі здібності, швидко адаптуватись у дорослому житті. Дуже важливо якнайшвидше повернути дітям можливість ходити в гуртки, малювати та займатись в улюбленій спортивній секції. Тому ми раді підтримати ініціативу Фундації Олени Зеленської щодо створення в Бородянці творчо-спортивного хабу", – розповіла директорка українських ініціатив Фундації Темертеїв Христина Воллер.

Довідково:

Фундація родини Темертеїв системно підтримує проєкти Фундації Олени Зеленської. Рік тому вони одними з перших долучилися до гуманітарної допомоги жителям деокупованих регіонів України. Завдяки внеску родини Темертеїв у 500 тис. дол. США Фундація підтримала жителів деокупованої Харківщини. Зокрема для трьох районів області придбали потужні генератори для безперебійної роботи лікарень, закладів освіти й критичної інфраструктури, а також забезпечили речами першої потреби понад дві тисячі внутрішньо переміщених осіб.