Фундація Олени Зеленської забезпечила підрозділи Національної поліції прифронтових областей системами очищення води

23 Жовтня 2023

Підрозділи Національної поліції Херсонської, Миколаївської, Дніпропетровської та Запорізької областей отримали 20 установок для очищення води.

Прифронтові області постійно під прицілом російського ворога. Тому тамтешні жителі часто не мають доступу до питної води – через знеструмлені або знищені очисні та насосні станції тощо.

Дякуючи німецькому концерну WILO SE, Фундація Олени Зеленської передала Національній поліції 20 систем очищення води PAUL. Їх отримають підрозділи Херсонської, Миколаївської, Дніпропетровської та Запорізької областей. Обладнання, за потреби, забезпечуватиме місцевих жителів питною водою.

Одна установка для фільтрації води здатна очищати до 1 200 літрів води щодня, а отже забезпечити добову потребу у воді для 400 осіб.

Фундація Олени Зеленської вже не вперше співпрацює з WILO SE. Торік, партнери з Німеччини передали 30 систем PAUL. Вони були розподілені між підрозділами ДСНС Донецької та Дніпропетровської областей. Системи PAUL активно використовували в Пунктах незламності областей та забезпечували жителів постраждалих громад питною водою.