Фундація Олени Зеленської забезпечила школярів із прифронтових громад ноутбуками для навчання

13 Жовтня 2023

Майже 2 500 дітей з Миколаївщини та Дніпропетровщини отримали від Фундації Олени Зеленської та партнерів із Об’єднаних Арабських Еміратів ноутбуки для онлайн-освіти. Відтак вдалося повністю закрити потребу у ґаджетах дітей із вразливих категорій 12 прифронтових громад.

Ноутбуки для дистанційного навчання отримали школярі чотирьох громад Миколаївської області: Березанської, Воскресенської, Очаківської та Снігурівської громад. А також восьми громад Дніпропетровської області: Марганецької, Мирівської, Нікопольської, Першотравенської, Покровської (міської), Покровської (сільської), Томаківської та Червоногригорівської громад.

«Вже другий рік, на жаль, тисячі дітей із прифронтових громад не можуть відвідувати школи через постійні обстріли. Ми вдячні нашим партнерам – уряду Об’єднаних Арабських Еміратів – за послідовну підтримку українських дітей та проєктів Фундації. Спільно нам вдалося закрити нагальну потребу в ґаджетах для майже 2500 дітей. З них майже 350 дітей – ВПО. Війна вигнала їх з домівок, позбавила нормального життя, друзів та школи», – зазначила Ніна Горбачова, директорка Фундації Олени Зеленської.

Дякуємо уряду ОАЕ за підтримку українських школярів, у першу чергу Рім Аль Хашімі, державному міністру з питань міжнародної співпраці Міністерства закордонних справ ОАЕ, та Маріам Аль Мхейрі, міністру з питань клімату та довкілля ОАЕ.

Аби навчальний процес в Україні не гальмувався навіть під час війни, Фундація Олени Зеленської продовжує опікуватися освітнім напрямом. Спільно з партнерами – Міністерство освіти та науки України, компаніями HP та Microsoft, урядом Об’єднаних Арабських Еміратів, Посольством України в Південній Кореї та іншими – ми вже акумулювати й передали вчителям та учням 47 000 тисяч ґаджетів для навчання.

За даними Міністерства освіти та науки України, майже 400 тис. школярів та 81 тис. вчителів досі мають нагальну потребу у ноутбуках та планшетах для продовження онлайн-навчання.

Нагадаємо, що Фундація розпочала облаштовувати укриття в школах та дитсадках Полтавської, Чернігівської, Кіровоградської та Дніпропетровської областей. Незабаром п’ять тисяч школярів та вихованців дитячих садків матимуть комфортні укриття на випадок повітряної тривоги.