Фундація Олени Зеленської заселила до нового будинку велику прийомну родину з Херсонщини

15 Квітня 2024

Вечеряти гуртом за великим столом, завести домашніх улюбленців та висадити багато квітів  – такі мрії з’явилися в Уманських, тільки-но вони побачили свій новий будинок на Київщині.
Це вже 6 родина, яку команда Фундації Олени Зеленської заселяє у межах проєкту «Адреса дитинства».


До повномасштабної війни сім’я проживала в Каховці. Подружжя Івана та Ірини мало свій приватний будинок. Чоловік тримав майстерні з ремонту взуття, а дружина керувала одним із дитячих центрів.


Після окупації рідного міста життя родини стало нестерпним. Рятуючись з Херсонщини, Уманські, на свій страх та ризик, взяли під опіку ще двох дітей.


На Київщину сім’я приїхала вже з сімома дітьми й бажанням якнайшвидше створити велику прийомну родину.


Сьогодні їхнє бажання здійснилося й ми раді, що здійснили ще одне – забезпечили цю родину новим затишним будинком, і в них з’явилась можливість прихистити в себе ще більше дітей.

Довідково: у межах проєкту «Адреса дитинства» Фундація зводить 14 будинків для великих прийомних родин у восьми регіонах країни. Це вже шоста сім’я, яка одержала ключі від нового дому. Ще вісім великих родин заїдуть до своїх нових осель до літа 2024 року.

Всі помешкання інклюзивні, енергоефективні, умебльовані та облаштовані побутовою технікою. Загальна площа кожного – 285 кв. м.

У дворах будинків встановлені бетонні укриття (ЗСЦЗ) з металевими вибухостійкими дверима. Фундація контролює весь процес будівництва: від проєктної документації до внутрішнього оздоблення будинку.

Усі будинки проєкту «Адреса дитинства» передають на баланс громад. Сім’ї мають право жити в них доти, доки існує їхня велика прийомна родина (ДБСТ).

Зведення будинку для родини Уманських підтримав уряд Об’єднаних Арабських Еміратів. Проєкт «Адреса дитинства» разом із Фундацією втілюють також уряд Естонії (через Центр міжнародного розвитку Естонії ESTDEV), австралійський фонд Minderoо Foundation, уряд Румунії (через Румунську агенцію з міжнародного співробітництва та розвитку, RoAid), Global Empowerment Mission, виробник CLT-панелей компанія CLT Rezult та інші партнери.