Фундація передала 600 обігрівачів з Португалії для мешканців чотирьох областей України

23 Листопада 2023
Мешканці з прикордонних Чернігівської та Сумської області, а також прифронтових Дніпропетровської та Запорізької одержали 600 інфрачервоних обігрівачів GALP. Це гуманітарна допомога від Фундації Олени Зеленської, португальської нафтогазової компанії GALP Energia S.A. та мерії португальского міста Кашкайш.

Кожна область отримала по 150 обігрівачів, які будуть використовуватися у пунктах обігріву, укриттях, а також розподілені між малозабезпеченими родинами та сім’ями, які вимушено покинули свої домівки та будують життя на новому місці.

«Вже за тиждень наша країна входить до другої воєнної зими поспіль. Минулого року агресор руйнував наші енергетичні та інфраструктурні об’єкти. Відтак, акумулювання коштів для закупівлі генераторів та обігрівачів було нашим першочерговим завданням. Ми усвідомлюємо, що й цього року нас може очікувати друга складна зима. Тому ми щиро вдячні мерії курортного португальського містечка Кашкайш на чолі із мером Карлушем Каррейрашем, а також керівництву компанії GALP за надані обігрівачі. Така небайдужість португальців, у яких не буває таких морозів, та їхнє бажання зігріти українців — особливо цінні для нас», —  говорить Ніна Горбачова, директорка Фундації Олени Зеленської.

Також Фундація Олени Зеленської висловлює подяку Посольству України в Португальській Республіці, яке сприяло передачі гуманітарної допомоги в Україну.

Нагадаємо, один із проєктів Фундації — це забезпечення деокупованих та прифронтових регіонів засобами для обігріву та генераторами. Фундація вже передала понад 500 генераторів, у тому числі промислових, для Харківщини та Херсонщини, а також тисячі приладів для обігріву.