Літні канікули у Карпатах для великих прийомних родин: 1357 дітей з батьками відпочили завдяки Фундації Олени Зеленської

15 Серпня 2023
У Карпатах триває шоста зміна відпочинку, який Фундації Олени Зеленської організувала для великих прийомних родин. З червня по серпень у таборі та на курорті Буковель відпочили 1357 дітей із батьками з 218 родин, так званих ДБСТ.

У Карпатах цього літа відпочили родини з найбільш постраждалих від війни областей, прифронтових регіонів, сім’ї, які пережили окупацію та ВПО. Усі вони родом з Харківщини, Сумщини, Херсонщини, Миколаївщини, Дніпропетровщини, Одещини, Луганщини, Донеччини і ін. Фундація миттєво відреагувала на катастрофу на Каховській ГЕС та у другу зміну запросила на відпочинок родини, які найбільше потребували психологічного та фізичного відновлення – жителів Херсонщини та Миколаївщини.

Проєкт оздоровлення родин підтримали Jewish Federations of North America (Ізраїль) та Ulla & Mogens Folmer Andersen’s Charity Foundation (Данія). На залучені від партнерів кошти Фундація Олени Зеленської профінансувала путівки до табору для дітей у віці від 7 до 17 років (по 200 на кожну зміну), забезпечила логістику дітей та батьків.

«Навіть у мирний час виїхати на відпочинок разом було для таких сімей недосяжною мрією.  Ми у Olena Zelenska Foundation від початку опікуємося прийомними родинами, і дуже хотіли подарувати їм повноцінне літо і можливість відпочити разом, сім’єю, якою б великою вона не була. Нам вдалося: завдяки іноземним меценатам, яких залучаємо до всіх наших проектів, активності наших посольств (зокрема у Данії та Ізраїлі) у Карпатах цього літа відпочили 1357 дітей з батьками з 218 великих прийомних родин», – розповіла засновниця Фундації Олена Зеленська.

«Фундація почала готувати проєкт літнього відпочинку для великих прийомних родин у березні. Ми розуміли, що і батьки, і діти мають перевести дух, відпочити від повсякденних справ, від війни та обстрілів.

Після кожної зміни ми отримуємо десятки повідомлень та сотні фото з відпочинку. Ми бачимо як родини змінились, відпочили. Зміни помітні ззовні. Батьки, чи не вперше з часу створення великої прийомної родини, побували у відпустці. Дивлячись у їхні щасливі очі, розуміємо, що нам все вдалось», – розповідає Директорка Фундації Олени Зеленської Ніна Горбачова.