Майже 6 000 девайсів для української освіти від Amazon

18 Березня 2024
Amazon – один із надійних партнерів Фундації Олени Зеленської в напрямі освіти.

Наприкінці минулого року компанія передала Україні майже 5 тисяч цифрових пристроїв, долучившись до проєкту Digital Europe.

Усі девайси, серед яких планшети та електронні книги, за сприяння Фундації, Міністерства цифрової трансформації та Міністерства освіти і науки України, будуть розподілені у десяти областях зі змішаним та дистанційним навчанням. Найбільше ґаджетів незабаром відправляємо школярам та школяркам Харківської, Запорізької, Херсонської та Донецької областей, де знання діти здобувають сьогодні винятково онлайн.

«Через війну майже 1 мільйон українських дітей змушені навчатися онлайн. Безпека наших дітей є нашим пріоритетом. Але, окрім безпеки, ми прагнемо забезпечити їм майбутнє. Для цього потрібні ґаджети для навчання. За підтримки іноземних партнерів моя Фундація вже зібрала й передала учням і вчителям близько 50 000 ноутбуків і планшетів. Однак існує критична потреба, до кінця цього року – ще 100 000 пристроїв. Тому в співпраці з Міністерством цифрової трансформації та Міністерством освіти і науки, ми створили «Коаліцію девайсів», щоб залучити всіх, хто може допомогти. І вже маємо перші результати», – Олена Зеленська, перша леді України, засновниця Фундації.

Ми раді, що наші партнери продовжують збільшувати допомогу українській освіті. Маємо домовленість про передачу від Amazon Україні ще майже 700 девайсів. Обговорили це під час нещодавньої робочої поїздки до Лондона. Ці пристрої будуть розподілені в межах «Коаліції девайсів».

«Я хотів би подякувати Фундації Олени Зеленської, Міністерству цифрової трансформації України та Міністерству освіти України за їхню підтримку в тому, щоб пожертва Amazon дійшла до дітей по всій Україні. Ми сподіваємося, що наші девайси допоможуть їм у навчанні та підвищать цифрові навички», – Ерік Саарніо, віцепрезидент Amazon Devices International.

«Розвиток людського капіталу – один із наших головних пріоритетів. Світ активно розвивається, і наші діти мають продовжувати здобувати освіту попри виклики повномасштабної війни. Наше завдання — забезпечити їх необхідною технікою. Це важливо, оскільки багато школярів перебувають на прифронтових або деокупованих територіях і здобувають онлайн освіту. Завдяки освітнім ініціативам та підтримці партнерів Україна отримала нову партію пристроїв, які дозволять дітям відвідувати уроки, стежити за новинами та спілкуватися з друзями», – Михайло Федоров, віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій — міністр цифрової трансформації України.

На сьогодні потреба для учнів становить майже 350 тисяч пристроїв. Загальна потреба та кількість переданих одиниць техніки для освітян у 2022-2024 роках відображається в режимі реального часу на офіційному дашборді МОН України.

«Завдяки нашій спільній праці з партнерами Amazon Devices International в рамках “Коаліції Девайсів” ми продовжуємо закривати критичну потребу освітян у девайсах та забезпечувати ґаджетами дітей та вчителів з 10 областей, яким зараз найважче. Кожен девайс – це можливість вступити до університету, бути присутнім на онлайн-уроках, займатись улюбленим хобі та дозвіллям. За такими простими, на перший погляд, потребами стоїть кожна дитина, яка має право на освіту та повноцінний розвиток. Дякую нашим партнерам Amazon за важливий внесок та підтримку нашої ініціативи!» – наголосив Дмитро Завгородній, заступник міністра освіти і науки України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації.

Дякуємо всім причетним, хто допомагає майбутньому наших дітей.

Довідково:
Ці девайси є частиною загальної кількості 25 000 пристроїв, наданих Amazon для підтримки України; майже 6 000 пристроїв було доставлено дітям в Україні для їхнього онлайн-навчання, а понад 19 000 – надано українцям, які виїхали до інших європейських країн. Наприклад, Amazon передав девайси школам, лікарням і громадським установам у Польщі.