Ноутбуки – вчителям. Від компаній HP і Microsoft за сприяння Фундації Олени Зеленської

За сприяння Фундації Олени Зеленської українським учителям буде передано 38,856 ноутбуків для забезпечення якісного освітнього процесу. У межах ініціативи Глобальної бізнес-коаліції для освіти (GBC-Education) донорами проєкту «Цифровий актив для України» виступили компанії HP та Microsoft, які надали ноутбуки та програмне забезпечення відповідно.

«Більшість українських шкіл зараз проводить навчання онлайн. Це зруйновані ворогом заклади або школи в тих місцевостях, де найбільше обстрілів. І все-таки навчання не переривається. Вчителі навіть у воєнних умовах несуть знання, а учні прагнуть їх здобувати. Доки діти вчаться, а вчителі навчають, у нашої країни є майбутнє. Отже, наше завдання – робити все для того, щоб освітній процес тривав», – зазначила перша леді України Олена Зеленська.

Ноутбуки будуть передані для підтримки вчителів у 12 регіонах країни.

«Обираючи регіони, ми керувалися принципом, що необхідно пропорційно покрити потреби областей, у яких великий відсоток дистанційного навчання, а також велика кількість пошкоджених і зруйнованих закладів освіти», – пояснила директорка Фундації Олени Зеленської Ніна Горбачова.

Так, протягом листопада заплановано передати 20,981 ноутбук до Луганської, Донецької, Херсонської, Дніпропетровської, Житомирської, Чернігівської та Київської областей. Ще 17,875 ноутбуків у січні – лютому 2023 року поїдуть до Запорізької, Миколаївської, Одеської, Сумської та Харківської областей.

Сьогодні, 10 листопада, перша партія ноутбуків у кількості 3,097 штук передана вчителям у Луганську та Чернігівську області.

«Ми віримо, що кожна дитина повинна мати найкращий початок у житті та безпечне місце для навчання. Тому на знак солідарності з Україною, зокрема з дітьми та молоддю, ми реалізуємо цей проєкт», – розповів Джастін Ван Фліт, виконавчий директор GBC-Education.

Організацію постачання у межах України та адресно до всіх вчителів забезпечує GBC-Education у співпраці з Ukraine House Foundation та Посольством України у Сполучених Штатах Америки.

«Підтримка освіти й науки – один з пріоритетів у нашій дипломатичній боротьбі та один із ключових фокусів Ukraine House. Тому що після перемоги у війні, у чому ми не маємо сумніву, нам буде потрібно перемагати в мирі й відбудувати нову, інноваційну Україну», – сказала Посол України у Сполучених Штатах Америки Оксана Маркарова.