Посольство Швейцарії передало 1,2 мільйона гривень Фундації для допомоги дитячим будинкам сімейного типу

05 Січня 2023
Посольство Швейцарії в Україні підписало меморандум з Фундацією Олени Зеленської задля підтримки вихованців українських дитячих будинків сімейного типу (ДБСТ). У рамках договору Посольство передало Фундації 1,2 мільйона гривень на допомогу дітям.

«Завдяки фінансуванню гуманітарного проєкту Фундації Олени Зеленської Посольство Швейцарії раді допомогти у забезпеченні необхідним зимовим спорядженням дитячий будинок в Сумській області. Проєкти Фундації Олени Зеленської дозволяють ефективно і без бюрократичної тяганини достукатися до найуразливіших людей, які потребують допомоги в Україні», — зазначив Посол Швейцарії в Україні пан Клод Вільд.

Одним із ключових напрямків роботи Фундації є допомога дітям. Ініціатива має на меті надати підтримку дитячим будинкам сімейного типу по всій Україні. Зокрема, цьогоріч допомогу отримають вихованці ДБСТ у Київській, Дніпропетровській, Одеській, Сумській, Чернігівській та Житомирській областях. У цих регіонах знаходиться 296 закладів ДБСТ — через війну та постійну відсутність світла, зв'язку та інших комунікацій вони потребують допомоги.

Фундація постійно перебуває на контакті з сім’ями та закриває усі їхні запити. Наразі вже десятки ДБСТ отримали від Фундації генератори, конвектори, побутову техніку, газові плити, гаджети для навчання дітей, ковдри тощо.

«Російські військові зараз активно обстрілюють українську енергетичну інфраструктуру, щоб лишити нас без світла, зв’язку та інших ресурсів. І залишити наших дітей без можливості навчатися та розвиватися. Ми не можемо цього допустити, тому спрямовуємо всі ресурси, аби тільки наші діти мали щасливе майбутнє», — розповіла директорка Фундації Ніна Горбачова.

Минулого року Фундація повністю закрила гуманітарні потреби 23 дитячих будинків сімейного типу, де проживає понад 200 дітей, на Київщині та Одещині. Тепер вони зможуть пережити цю найважчу зиму за всі роки незалежності України легше.