Ще одна велика прийомна родина отримала ключі від свого нового дому на Харківщині в рамках проєкту Фундації Олени Зеленської «Адреса дитинства»

22 Лютого 2024
Команда Фундації особисто вручила ключі родині Ватащуків. Також були присутні представники Харківської ОВА, яка підтримала проєкт та знайшла земельну ділянку. Цей будинок на Харківщині зведений Фундацією за підтримки уряду Об’єднаних Арабських Еміратів.

У новому домі великої прийомної родини п’ять дитячих кімнат та спальня для батьків, приміщення для навчання та ігор, кухня, пральня, п’ять вбиралень. Дім обладнаний потужним генератором і надійним сховищем на 15 осіб. Всі приміщення зведені згідно норм ДСНС. Загальна площа типового будинку — 285 кв.м.

Рідний дім Ватащуків в селі Курилівка Купʼянського району зруйнований. Цей напрямок від початку великої війни постійно перебуває під ворожими обстрілами. Жити там небезпечно, тому Ватащуки вимушено переїхали в більш спокійне місце на Харківщині.

«Коли влітку 2023 року батьки-вихователі чотирьох дітей Ангеліна та Ростислав звернулися до нас у Фундацію, вони розповіли нам про свою мрію. Ще до війни Ватащуки хотіли створити велику прийомну родину, але, коли почалось повномасштабне вторгнення, про це на деякий час довелося забути. Евакуація з рідної для них Курилівки, незручне тимчасове житло на Харківщині — не дозволяли взяти дітей у родину. Після того, як ми у Фундації вирішили збудувати цій родині дім, Ватащуки нарешті взяли до себе ще п’ятьох дітей. Ми надзвичайно раді, що наш проєкт “Адреса дитинства” здійснює мрії батьків та дітей», — розповідає директорка Фундації Ніна Горбачова.

Це вже четверта родина з чотирнадцяти, яка отримала свою нову «Адресу дитинства». У найближчі декілька місяців до своїх нових будинків заїдуть всі сімʼї.

Фундація Олени Зеленської реалізує проєкт «Адреса дитинства» винятково коштом міжнародних донорів. Ми плануємо і надалі продовжувати проєкт та не припиняємо пошук меценатів. Адже наразі, за попередніми підрахунками, в Україні зруйновано щонайменше 80 будинків великих прийомних родин.