Словенія підтримує медичні проєкти Фундації Олени Зеленської, а також передала автомобіль швидкої неонатальної допомоги для пологового будинку

15 Березня 2024
Словенія продовжує підтримувати медичну галузь України. Так, 200 000 євро передано урядом Словенії Фундації Олени Зеленської. Фундація направить цей благодійний внесок на відбудову Центральної лікарні в Ізюмі на Харківщині.

Наданий внесок буде спрямований на роботи першого етапу відновлення лікарні.

«Ми вдячні уряду Словенії за їх системну підтримку України. Для нас особливо цінне, що Словенія приєдналася до меценатів, які прагнуть відновити стратегічно важливу лікарню в Ізюмі. Адже, знаходячись неподалік від лінії фронту, лікарі цієї лікарні матимуть змогу якнайшвидше надавати медичну допомогу. Час – це життя», — говорить директорка Фундації Олени Зеленської Ніна Горбачова.

Відбудова Ізюмської центральної лікарні – один із ключових проєктів, яким опікується Фундація Олени Зеленської у напрямі «охорона здоров’я». Ізюмська лікарня – опорний медичний комплекс Харківщини, це єдина лікарня у межах 125 кілометрів, де до повномасштабного вторгнення отримували медичну допомогу 150 тисяч пацієнтів.

Також днями уряд Словенії, у межах підтримки України у сфері охорони здоровʼя, передав сучасний автомобіль класу С неонатальної допомоги для пологового будинку в Києві.

Автомобіль для транспортування та надання невідкладної допомоги новонародженим та недоношеним дітям оснащений сучасним медичним обладнанням. Всередині знаходиться інкубатор — NeoSave IV system, встановлена система кондиціонування та обігріву, резервуари з киснем, елементи всіх систем живлення контролює інтелектуальна система EQ Control Pro.

Під час передачі автомобіля були присутні заступник міністра охорони здоров’я Ігор Копач та Посол Республіки Словенія в Україні Матея Превольшек.

«Кількість передчасних пологів збільшується. Це безпосередній результат стресу в якому перебувають породілля через війну. Для того, щоб медики мали можливість продовжувати працювати та рятувати життя, дуже важливо постійно поповнювати автопарк «швидких». Вдячний  партнерам і друзям з усього світу, які підтримують нас. Вдячний Словенії, яка доєднується до допомоги та спільних ініціатив з Фундацією Першої леді України Олени Зеленської. Це надважливо для нас і наших дітей», — сказав заступник міністра охорони здоров’я Ігор Копач.

Посол Республіки Словенії в Україні Матея Превольшек запевнила, що Словенія продовжить надавати гуманітарну допомогу Україні, як це робила з першого дня повномасштабного вторгнення.

«Словенія постійно шукає нові можливості для надання підтримки Україні, не тільки у сфері медицини та реабілітації жертв війни, але й у сфері гуманітарного розмінування, реформи децентралізації та зміцнення місцевих громад починаючи від уже створених проєктів і закінчуючи розбудовою нових партнерств, у тому числі шляхом залучення приватного сектору», — наголосила Посол Словенії в Україні Матея Превольшек.

Вдячні уряду Словенії за надану допомогу. Цінуємо кожного, хто допомагає Україні.