У Каліфорнії зібрали 3 млн грн на шкільне укриття у межах програми Фундації Олени Зеленської

05 Грудня 2023
У Сан-Франциско (Каліфорнія, США) відбувся благодійний захід задля підтримки України до Дня подяки. У межах заходу організаторам, Генеральному консульству України в Сан-Франциско, вдалося зібрати 3 млн грн, які будуть передані Фундації Олени Зеленської для облаштування укриття у школі чи дитячому садку.

Захід відбувся в історичній будівлі Військового меморіалу Сан-Франциско. Меморіал відомий тим, що в 1945 році тут було складено і підписано Статут ООН. Захід відвідали урядовці, політики, дипломати, бізнес-лідери, представники університетів та громадських організацій Каліфорнії.

Під час заходу було зібрано кошти на облаштування укриття для школи чи дитсадка.

“Лише третина дітей в Україні може постійно ходити до садочків та шкіл, це фізично небезпечно. У наших школах не проектували бомбосховищ. Адже ніхто не міг подумати, що вони знадобляться в Європі у ХХI столітті. Моя Фундація допомагає прискорити процес повернення дітей до шкіл і садочків. Тому долучилася до ремонту та облаштування укриттів у вересні 2023 року. Ми перетворюємо старі темні підвали на зручні укриття. Безбар’єрні, просторі, зоновані для максимального комфорту учнів. Своєю присутністю ви демонструєте небайдужість не тільки до України – до безпеки всіх дітей світу. Бо у дитинства немає кордонів”, - зазначила перша леді України Олена Зеленська у відеозверненні до учасників благодійного заходу.

Одне облаштоване укриття – це можливість повернутися за парти для майже тисячі дітей всупереч війні. Вартість облаштування конкретного укриття залежить від його площі, місця розташування, складності облаштувань тощо.

“Ми у Фундації Олени Зеленської раді, що нашу ініціативу із облаштування укриттів підтримують у світі. Один із напрямів нашої діяльності - забезпечити дітям доступ до освіти всупереч війні. Дітям, які продовжують навчатися у прифронтових регіонах, ми надаємо гаджети для онлайн-освіти. У тих самих регіонах, де є можливість навчатися очно, ми облаштовуємо укриття. Дякую громаді Каліфорнії та США за небайдужіть та підтримку”, - наголосила директорка Фундації Олени Зеленської Ніна Горбачова.