Уряд Естонії разом із Фундацією Олени Зеленської побудують нові домівки для дитячих будинків сімейного типу

05 Червня 2023
Естонія стала ще однією країною, яка долучається до проєкту «Адреса дитинства», у межах якого Фундація будує житло для дитячих будинків сімейного типу, що постраждали від війни.

Уряд Естонської Республіки виділить кошти на будівництво двох домівок для дітей, які позбавлені батьківського піклування, що виховуються у дитячих будинках сімейного типу.

Про це перша леді України та засновниця Фундації Олена Зеленська домовилася під час зустрічі з командою уряду Естонської Республіки. А саме з міністром економіки та інформаційних технологій Тіітом Ріісало, генеральною директоркою департаменту співробітництва у галузі розвитку та гуманітарної допомоги Каїрі Саар-Ісоп, генеральною директоркою ESTDEV Андреа Ківі та заступником Голови Місії Посольства Естонської Республіки Маргусом Герінгом.

«Естонія постійно підтримує Україну та долучається до соціально важливих проєктів, у першу чергу для допомоги дітям. Будівництво нових домівок для дитячих будинків сімейного типу – це шанс постраждалим родинам знову жити у своєму домі», – наголосила Директорка Фундації Ніна Горбачова.

В якій області України розпочнеться будівництво житла та для яких саме родин – наразі Фундація веде перемовини з місцевою владою та соціальними службами.

Дякуємо друзям з Естонії за партнерство та можливість допомогти ще більшій кількості постраждалих дитячих будинків сімейного типу.

Спеціальний проєкт Фундації «Адреса дитинства» покликаний допомогти саме таким родинам. Ми прагнемо якнайшвидше забезпечити постраждалі сім’ї новим житлом і робимо все для цього можливе. Ініціативу будівництва перших десяти будинків уже підтримали Об’єднані Арабські Емірати. Наразі тривають перемовини щодо будівництва ще декількох будинків з Австралією, Словенією та Фінляндією.