Великі прийомні родини Одещини продовжують отримувати допомогу від Фундації Олени Зеленської

26 Червня 2023
До Одещини прибула друга партія гуманітарної допомоги для вихованців великих прийомних родин. Цього разу найнеобхідніші у побуті речі отримали 51 велика прийомна родина (так звані дитячі будинки сімейного типу або ДБСТ).

Газові котли, генератори, побутова техніка, постіль, велосипеди та гаджети для навчання дітей – усе це тепер мають великі прийомні родини Одещини. Загалом, за сприяння Фундації, допомогу отримали сім’ї, в яких виховують 396 дітей.

У дитячому будинку Галини та Миколи Мартиненків – шестеро вихованців. Батьки звернулися до Фундації з проханням придбати їм газового котла для обігріву дому. Адже минула зима стала для родини справжнім випробування холодом. Окрім котла, Фундація надала необхідне: пральну машину, постіль та інші речі побуту. Діти отримали ноутбуки для навчання, телефони та велосипеди.

«Якщо минулого року під час блекаутів у запитах родин були переважно генератори й акумулятори, то зараз – ґаджети для навчання дітей, котли для обігріву дому та речі побуту. Люди почали мріяти про щасливе майбутнє: дбають про комфорт, думають, як пережити зиму. Це надихає допомагати їм ще більше», – каже директорка Фундації Ніна Горбачова.

Фундація вже вдруге відправляє гуманітарну допомогу для великих прийомних родин Одеської області. Торік команда Фундації надала допомогу 10 дитячим будинкам сімейного типу, в яких проживає майже 100 вихованців.

Одещина – один із восьми регіонів України, якому Фундація доправила гуманітарну допомогу для великих прийомних родин. Загалом завдяки благодійному внеску Європейського інвестиційного банку команда Фундації зможе допомогти понад 2 000 вихованцям дитячих будинків сімейного типу.